Logo Logo
Ako vybrať komodu do kúpeľne
  • 18.06.2022
  • Ako vybrať komodu do kúpeľne,

Komoda je v kúpeľni dôležitým prvkom. Nielen že ju môžete využiť na uloženie potrebných vecí, ale tiež dodá kúpeľni určitý štýl. Preto je dôležité venovať pri výbere komody do kúpeľne zvýšenú pozornosť. V našom článku vám poradíme, na čo si dať pri výbere kúpeľňovej skrinky pozor.

Komoda do kúpeľňe

Ako vybrať komodu do kúpeľne

Rozmery

Pokiaľ chcete, aby bola komoda funkčná, ale zároveň aj štýlová, je dôležité vybrať správne rozmery. Na trhu s komodami do kúpeľne nájdete širokú škálu možností, od malých komôd po veľké kusy nábytku. Zvolením správnych rozmerov komody do kúpeľne zaistíte, že sa vám do kúpeľne zmestí, ale zároveň tam nebude pôsobiť preťažene. Aké sú najčastejšie možnosti rozmerov komôd do kúpeľne?

Malé komody do kúpeľne

Malé komody do kúpeľne sú obvykle široké od 30 do 50 cm. Sú vhodné pre menšie kúpeľne, kde chcete ukladať iba základné potreby ako uteráky či hygienické potreby. Pokiaľ máte v kúpeľni obmedzený priestor, je lepšie zvoliť malú komodu.

Stredné komody do kúpeľne

Stredné komody do kúpeľne sú široké od 50 do 70 cm. Sú vhodné pre stredne veľké kúpeľne, kde potrebujete uložiť viac vecí. Pokiaľ máte priestor, ktorý využijete na skladovanie, ale zároveň chcete, aby bola komoda esteticky pekná, je stredná komoda do kúpeľne ideálnou voľbou.

Veľké komody do kúpeľne

Veľké komody do kúpeľne sú široké od 70 cm a viac. Sú vhodné do priestranných kúpeľní, kde potrebujete uložiť veľa vecí. Pokiaľ máte dostatok priestoru a chcete, aby ste mali kam ukladať svoje potreby, je veľká komoda do kúpeľne tou pravou voľbou. Pri výbere komody do kúpeľne je dôležité zvážiť, koľko priestoru máte k dispozícii a aké potreby budete mať. Rozmery komody do kúpeľne sú dôležité, pretože ovplyvňujú funkčnosť aj estetiku komody. Vyberte si takú komodu, ktorá sa zmestí do vašej kúpeľne, ale zároveň tam nebude pôsobiť preplácane.

SKRINKY DO KÚPEĽŇE

Materiál

Kúpeľňové komody sú väčšinou vyrobené z laminovanej drevotriesky, ktorá je odolná proti vode a chemikáliám. Drevotriesku môžete tiež nájsť v kuchyniach a ďalších miestnostiach, kde je vlhkosť. Laminovaná drevotrieska sa skladá z vrstiev papiera impregnovaného lepidlom, ktoré sú potom nalepené na seba. Vďaka tomu je materiál pevný a odolný voči vode. Drevená komoda do kúpeľne je tiež veľmi obľúbená, ale musíte si dať pozor na to, aby boli vyrobené z odolného dreva, ako je napríklad buk alebo dub. Drevené komody sú často povrchovo upravené lakmi alebo olejmi, ktoré ich chránia pred vlhkosťou.

Sklenené komody sú taktiež obľúbeným materiálom pre kúpeľňové komody. Sklo je často kombinované s drevom alebo kovom na vytvorenie elegantného a moderného dizajnu. Sklenené komody sú ľahké na údržbu a odolné proti vode. Kovové komody sú taktiež obľúbeným materiálom pre kúpeľňové komody. Kov je odolný voči vode a je ľahký na údržbu. Kovové komody sú často kombinované s drevom alebo sklom na vytvorenie elegantného a moderného dizajnu.

PVC komody sú taktiež obľúbeným materiálom pre kúpeľňové komody. PVC je odolné proti vode a je ľahké na údržbu. Plastová komoda do kúpeľne je často kombinovaná s drevom alebo sklom na vytvorenie elegantného a moderného dizajnu. Keramické komody sú taktiež obľúbeným materiálom pre kúpeľňové komody. Keramika je odolná proti vode a je jednoduchá na údržbu. Keramické komody sú často kombinované s drevom alebo sklom na vytvorenie elegantného a moderného dizajnu.

Kúpeľňová Skrinka Soho Š: 91 Cm Tmavosivá

Konštrukcia

1. Otvorené kúpeľňové komody bez dvierok
2. Kúpeľňové komody s posuvnými dvierkami
3. Kúpeľňové komody so štandardnými dvierkami

Pri výbere kúpeľňovej komody sa často stretávame s rôznymi druhmi konštrukcií. Medzi najčastejšie používané patria komody bez dvierok, komody s posuvnými dvierkami a komody so štandardnými dvierkami. Každá z nich má svoje výhody a nevýhody, ktoré treba pred výberom zvážiť. Otvorené kúpeľňové komody bez dvierok sú najčastejšie využívané v menších kúpeľniach. Majú minimálne nároky na priestor a sú tiež ľahké na údržbu. Jedinou nevýhodou je, že všetky vaše veci sú viditeľné, čo môže byť pre niekoho nepríjemné.

Kúpeľňové komody s posuvnými dvierkami sú obvykle vyrobené z masívneho dreva alebo laminátu. Sú vhodné pre tých, ktorí majú dostatok priestoru na uloženie vecí, ale napriek tomu chcú mať komodu čo najviac prehľadnú. Posuvné dvierka sa tiež hodia pre tých, ktorí majú v kúpeľni obmedzený priestor. Nevýhodou je, že sú posuvné dvierka náročnejšie na údržbu. Kúpeľňové komody so štandardnými dvierkami sú najrozšírenejšie a sú vhodné pre väčšinu kúpeľní. Sú ľahko dostupné a uľahčujú údržbu. Majú však tú nevýhodu, že zaberajú viac priestoru ako otvorené komody.

Pri výbere kúpeľňovej komody treba zvážiť veľkosť kúpeľne, požiadavky na údržbu a estetické preferencie. Komoda by mala byť tiež funkčná a ľahko sa otvárať a zatvárať. Pri výbere kúpeľňovej komody by ste nemali šetriť, pretože je to nábytok do kúpeľne, ktorý bude slúžiť mnoho rokov. Je dôležité si vybrať kvalitnú komodu, ktorá bude odolávať vlhkosti a bude mať dlhú životnosť.

Priestor v kúpeľni

Kúpeľňa je jednou z najdôležitejších miestností v dome či byte. V kúpeľni sa človek každý deň oblieka, kúpe, umýva a nesmieme zabudnúť ani na toaletu. Preto je veľmi dôležité, aby priestor v kúpeľni bol čo najlepšie využiteľný. Pokiaľ plánujete kúpeľňu rekonštruovať či novú kúpeľňu budovať, je dobré si ujasniť, aký typ kúpeľňovej komody sa hodí do vašej kúpeľne. Kúpeľňová komoda je dôležitá najmä na usporiadanie potrebných vecí blízko sprchy či umývadla. Kúpeľňová komoda by mala byť funkčná a praktická, ale to neznamená, že by nemala byť aj esteticky príjemná. Vzhľad kúpeľňovej komody by mal ladiť s ostatnými kúpeľňovými doplnkami a vybavením.

Na trhu je veľké množstvo rôznych typov kúpeľňových komôd. Nájdete tu kúpeľňové komody v tvare písmena L, ktoré sú vhodné pre menšie priestory. Tieto kúpeľňové komody obvykle ponúkajú niekoľko šuplíkov či políc na uloženie rôznych potrieb. Šuplíková komoda do kúpeľne je všeobecne povedané veľmi obľúbeným riešením. Ďalším typom je rohová kúpeľňová komoda, ktorá sa hodí do rohu kúpeľne a je taktiež vhodná pre menšie priestory. Rohová kúpeľňová komoda obvykle ponúka šuplíky alebo police na uloženie rôznych potrieb.

Pokiaľ disponujete väčším množstvom priestoru v kúpeľni, môžete si vybrať medzi vysokou kúpeľňovou komodou a dlhou kúpeľňovou komodou. Vysoká kúpeľňová komoda sa hodí ku kúpeľniam s väčšími rozmermi, ktoré ponúkajú dostatok priestoru na pohyb. Vysoké kúpeľňové komody obvykle ponúkajú väčšie množstvo úložných priestorov, a to ako šuplíky, tak police. Dlhá kúpeľňová komoda je určená pre kúpeľne s dlhými stenami. Dlhé kúpeľňové komody sú často vybavené širokými zrkadlami, ktoré doplnia vzhľad kúpeľne.

Pri výbere kúpeľňovej komody dbajte na to, aby bola komoda vyrobená z kvalitných materiálov, ktoré budú odolné voči vlhkosti. Kúpeľňová komoda by tiež mala byť stabilná a pevná, aby sa nemohlo stať, že sa pri jej používaní niečo stane. Kúpeľňová komoda by mala byť taktiež esteticky príjemná a ladiť s ostatnými kúpeľňovými doplnkami. Vyberajte takú kúpeľňovú komodu, ktorá sa hodí k štýlu vašej kúpeľne.

Osvetlenie

Kúpeľňová komoda je dôležitou súčasťou každej kúpeľne. Môžete ju využiť na ukladanie kozmetiky, uterákov či iných potrieb. Komoda by mala byť vybavená nábytkovým osvetlením, ktoré vám umožnia jednoduchú orientáciu vo vašich veciach. Na trhu je množstvo možností osvetlenia, môžete zvoliť LED pásiky, úsporné žiarivky či klasické žiarovky.

Pokiaľ sa rozhodnete pre LED pásky, budete si musieť počkať na dobu, než sa rozsvieti celý pás. Úsporné LED žiarovky sú šetrné k životnému prostrediu a sú vhodné do kúpeľňových skriniek s otvoreným priestorom. Klasické žiarovky sú najlacnejšou možnosťou, ale majú krátku životnosť.

Pokiaľ chcete, aby bola vaša kúpeľňa dokonale osvetlená, odporúčame investovať do kvalitného osvetlenie. Okrem toho, že vám bude slúžiť dlhšie, kvalitné svetlo taktiež dodá vašej kúpeľni atmosféru.

SKRINKY DO KÚPEĽŇE

Najčastejšie otázky

Je povrch kúpeľňovej skrinky vodotesný?

Kúpeľňová skrinka je praktickým doplnkom každej kúpeľne. Existujú ale rôzne typy kúpeľňových skriniek a mnoho ľudí sa pri výbere zameriava iba na dizajn a nevenuje pozornosť funkčnosti. Povrch kúpeľňovej skrinky by mal byť vodotesný, pretože jej hlavnou úlohou je ochrániť vnútorný priestor pred vlhkosťou.

Skrinka S Umývadlom A Zrkadlovou Skrinkou Isla

Pokiaľ chcete, aby bol povrch skriniek odolný voči vode, je dôležité zvoliť materiál, ktorý toto splní. Niektoré materiály sú vhodné na povrchy kúpeľňových skriniek, ale nie sú úplne vodotesné. Preto je dôležité poradiť sa s odborníkom, aby ste si mohli vybrať tú správnu skrinku.

Jedným z hlavných faktorov, ktoré by ste mali zvážiť pri výbere kúpeľňovej skrinky, je jej umiestnenie. Skrinky do kúpeľňe sa predávajú v rôznych veľkostiach a taktiež sa líšia svojou konštrukciou. Niektoré skrine majú zásuvky, ktoré uľahčujú prístup k obsahu, zatiaľ čo iné sú určené na uloženie na polici.

Má mať kúpeľňová skrinka zadnú stenu alebo je otvorená?

Má mať kúpeľňová skrinka zadnú stenu alebo je otvorená? Pokiaľ sa rozhodnete pre kúpeľňovú skrinku, ktorá má zadnú stenu, potom musíte vedieť, že tento variant ponúka viac úložného priestoru. Na druhú stranu je ale otvorený variant praktickejší a jednoduchší na údržbu. Ak máte menšiu kúpeľňu, potom je otvorená skrinka do kúpeľne určite lepšou voľbou. Pokiaľ sa rozhodnete pre kúpeľňovú skrinku s policami, dajte si pozor na to, aby ste si vybrali takú, ktorá má odvetrávané dno.

Police totiž nesmú byť uzavreté, pretože by sa na nich usadzovala vlhkosť a mohli by tak začať plesnivieť. Kúpeľňová skrinka by mala byť určite pevná a kvalitná, aby vydržala náročné každodenné používanie. Pokiaľ chcete, aby vaša kúpeľňa vyzerala elegantne a štýlovo, potom si vyberte kúpeľňovú skrinku s lesklým alebo matným povrchom. Kúpeľňová skrinka by mala ladiť s ostatnými kúpeľňovými doplnkami a predmetmi, aby ste tak dosiahli harmóniu. Kúpeľňovú skrinku si môžete vybrať vo svojom obľúbenom dizajne, materiáli alebo farbe. Takú skrinku do kúpeľne si môžete vyrobiť na mieru, aby vyzerala presne podľa vašich predstáv.

Záver

A sme na konci nášho článku. Veríme, že vďaka nemu dokážete nájsť presnú veľkosť, materiál a prevedenie kúpeľňovej skrinky, ktorá presne zapadne do vašej kúpeľne. Nám nezostáva než sa rozlúčiť a dúfame, že sa uvidíme pri ďalšom článku!