Logo Logo
Čo je ušiak
  • 06.07.2022
  • ušiak, kreslo ušiak,

Možno ste o ňom už počuli, ale nikdy ste ho nevideli. Kreslo ušiak je kreslo vo veľmi jedinečnom prevedení, ktoré zaujme každého, kto ho zbadá. Čím sa však vyznačuje, z akých sa vyrába materiálov a do akého štýlu interiéru zapadá? To a oveľa viac sa dozviete v našom článku!

Čo je ušiak

Čo je ušiak

Ak hľadáte klasické kreslo s unikátnym dizajnom, ktoré dodá vášmu interiéru útulnosť a teplo, potom je kreslo ušiak pre vás to pravé. Vďaka svojmu jedinečnému tvaru a kvalitnému spracovaniu sa kreslo ušiak stane neodolateľnou dekoráciou vášho domova.

Kreslo ušiak je kreslo navrhnuté s unikátnym tvaroslovím, ktoré kopíruje tvar hlavy a krku ušatého zvieraťa. Preto je kreslo označované ako ušiak. Jeho charakteristické prvky sú výrazné polstrovanie operadla a sedadla v podobe kostry zvieraťa, ktoré sa pýši veľmi kvalitnou a odolnou kožou. Ďalej je kreslo ušiak vybavené veľmi širokými a mäkko polstrovanými zadnými nohami, ktoré zaisťujú pohodlné a dlhodobé sedenie. Ušiak je vyrábaný z dreva, kovu alebo plastu a jeho poťah sa môže vyrábať z rôznych materiálov, ktoré sú odolné proti opotrebovaniu, ako je koža, látka alebo vinyl.

Kreslo ušiak Chandler

Kreslo ušiak sa hodí do rôznych typov interiérov, ale najviac sa hodí do klasických a rustikálnych štýlov bývania. V týchto typoch interiérov kreslo ušiak dodáva priestoru teplo a útulnosť. Kreslo ušiak sa ale kvôli svojmu unikátnemu tvaru nehodí do moderných a minimalistických interiérov.

Pokiaľ si kúpite kreslo ušiak, je dôležité venovať zvýšenú pozornosť údržbe kresla, najmä materiálu poťahu kresla. Poťah na ušiak sa totiž môže ľahko poškriabať alebo odrieť. Preto by ste sa vyvarovali používaniu kresla v priestoroch s domácimi miláčikmi alebo deťmi. Okrem toho je tiež dôležité kreslo pravidelne čistiť, aby ste zabránili usadzovaniu nečistôt a prachu na koži alebo látke. Pokiaľ kreslo ušiak vybavíte kvalitným poťahom, ktorý je odolný proti poškriabaniu a oderu, budete si kreslo môcť užívať mnoho rokov bez obáv o jeho stav.

Poťah

Ušiak je kreslo, ktorého poťah sa vyrába z rôznych materiálov. Medzi tie najčastejšie patrí látka, koža a umelá koža a väčšinou sú to kvalitné materiály, ktoré sú odolné proti opotrebovaniu. Farba poťahu sa môže líšiť podľa vašich predstáv a často sú modely veľmi výstredné a extravagantné. K dispozícii sú aj farebné ušiaky a nie je žiadnym problémom nájsť na trhu ušiak napríklad v krikľavo žltej farbe. Okrem toho je kreslo ušiak k dostaniu v štandardných rozmeroch aj v prevedeniach na zákazku.

Záver

A sme na konci nášho článku. Ušiak nie je univerzálnym nábytkom, ktorý je vhodný do všetkých štýlov bývania. Vďaka svojmu dizajnu a často farebnému prevedeniu priťahuje pozornosť, ktorá je nie všade žiadaná. Inak je to však kreslo, ktoré vás osloví a často nájdete aj ušiak s taburetom či v rôznych kombináciách s ďalším sedacím nábytkom. Veríme, že vďaka nášmu článku už presne viac, čo je kreslo ušiak a či je to kreslo presne pre vás.