Logo Logo
Čalúnená alebo drevená posteľ
  • 05.07.2022
  • Čalúnená posteľ, drevená posteľ,

Posteľ z masívu alebo radšej čalúnenú posteľ? Pred touto otázkou stojí celý rad potencionálnych zákazníkov, ktorí si vyberajú novú posteľ. V čom však spočíva výhoda drevenej posteľ a kedy by ste mali radšej staviť na čalúnenú posteľ? To a oveľa viac sa dočítate v našom článku!

Čalúnená alebo drevená posteľ

Čalúnená alebo drevená posteľ

Najprv sa pozrieme na rýchly prehľad základných rozdielov medzi čalúnenou a drevenou posteľou. Následne sa potom presunieme ku konkrétnym výhodám a nevýhodám oboch druhov postele, pričom vám vysvetlíme, kedy je vhodné zaobstarať si ktorý typ postele. Poďme na to!

Rýchly prehľad

Materiál

Rozdiel medzi čalúnenou a drevenou posteľou je v použitých materiáloch. Čalúnená posteľ je často vyrobená z látky, ktorá je mäkšia a pohodlnejšia ako drevená posteľ. Navyše sa čalúnené postele často vyrábajú vo viacerých farbách ako drevené postele. Drevené postele sú často vyrábané z masívu, čo z nich robí pevnejšiu a odolnejšiu konštrukciu ako čalúnené postele.

Dizajn

Ďalším rozdielom medzi čalúnenou a drevenou posteľou je dizajn. Čalúnené postele majú často menej náročný dizajn ako drevené postele. To znamená, že čalúnené postele sú obvykle lacnejšie ako drevené postele. Drevené postele sú často vyrábané s viacerými detailmi a sú tiež zvyčajne drahšie ako čalúnené postele.

Pevnosť

Drevené postele sú obvykle pevnejšie ako čalúnené postele. To znamená, že drevené postele môžu vydržať váhu ťažších osôb ako tie čalúnené. Drevené postele tiež obvykle vydržia dlhšie ako čalúnené postele.

Drevená Manželská Posteľ Lyon, 140x200 Cm, Biela

Cena

Cena je ďalším rozdielom medzi čalúnenou a drevenou posteľou. Čalúnené postele sú obvykle lacnejšie ako drevené postele.

Výhody drevené postele

Drevená posteľ je nielen estetickejšia, ale má aj množstvo praktických výhod. Je pevnejšia a odolnejšia ako čalúnená posteľ, ktorú možno ľahko poškodiť odrením alebo pretrhnutím čalúnenie. Drevo je navyše prirodzeným izolantom, a preto drevenú posteľ lepšie zahrejete v zime a chladnejšie udržíte v lete. Drevo je tiež antibakteriálne a nepodporuje rozvoj plesní, čo je veľké plus zo zdravotného hľadiska. Navyše drevo vonia a pôsobí príjemne na dotyk. Drevená posteľ je navyše ľahko obnoviteľný a recyklovateľný materiál, ktorý nezaťažuje životné prostredie.

Výhody čalúnené postele

Čalúnená posteľ je pre človeka oveľa pohodlnejšia ako drevená posteľ. Čalúnená posteľ sa dobre adaptuje na tvar tela, a preto v nej spíte oveľa lepšie. Navyše je čalúnená posteľ veľmi praktická, ľahko sa čistí a navýši tak kvalitu života. Drevená posteľ je tiež praktická, ale na druhú stranu menej pohodlná. Ak hľadáte pohodlnú posteľ, rozhodne stavte na čalúnenú posteľ. Zaručene nebudete ľutovať.

Čalúnené postele sú tiež obvykle lacnejšie ako drevené postele. Preto ak hľadáte kvalitnú a cenovo dostupnú posteľ, čalúnená posteľ je pre vás tou pravou voľbou.

POSTELE

Záver

A sme na konci nášho článku. Nedá sa teda povedať, ktorá posteľ je lepšia. Dôležité je vedieť, aké sú pri výbere postele vaše priority a akým vlastnostiam dávate pri výbere prednosť. Veríme, že vďaka nášmu článku už presne viete, či si vybrať čalúnenú alebo drevenú posteľ. Nám nezostáva nič iné, než sa rozlúčiť a veríme, že sa zase uvidíme pri ďalšom článku!